Téma: Poločas rozpadu myšlení
21.9.2015     zavřít

Adept na Darwinovu cenu desetiletí, století, možná i tisíciletí

Karlovy ostrovy, články, fejetony, Poločas rozpadu myšlení.

Když nad tím tak přemýšlím, tak současná takzvaná uprchlická krize v Evropě mě asociuje následující situaci: USA jsou v roli jakéhosi výzkumného lékaře - badatele, který vymyslel naprosto nový a skvělý farmaceutický přípravek pro eutanazii - imigrační tsunami. Evropa pracovala ve výzkumné laboratoři, jako nadšená asistentka „hlavního lékaře“. Nějakou dobu se hledal dobrovolný pokusný pacient, na kterém by se tento přípravek otestoval. Nikdo se nepřihlásil… A tak Evropa, podílející se na vývoji tohoto přípravku, se přihlásila do role prvního pokusného pacienta sama. S nadšením a s přesvědčením ukázat světu, o jak jedinečný „lék“ se jedná, začala Evropa tento přípravek užívat plnými doušky. Příbalový leták nemusí číst, protože ji odborně a vědecky asistuje „ošetřující“ výzkumný lékař, mající autorská práva chemické formule tohoto skvělého a jedinečného preparátu. Leckteří evropští politici s ohromujícím nadšením sledují a organizují proudění „léku“ žilami evropského kontinentu…
Evropa, respektive Eurosajuzní politici, by měli být nějakou komisí navrženi na první příčku v soutěži o Darwinovu cenu. Darwinovu cenu desetiletí, století a možná i tisíciletí. Cenu by mohla za všechny zúčastněné symbolicky převzít například Angela Merkelová. To se pravděpodobně v historii nějakou dobu na evropském kontinentě nezopakuje. Možná by stálo za vědecký výzkum, v tomto systému je už v podstatě jedno, za co se peníze daňových poplatníků utratí, jestli neandrtálci, kteří byli kdysi dávno postaveni do obdobné situace, neměli také nějaké divné nedostavěné obřadné chýše s centralizovaným náboženstvím. Archeologové by je mohli hledat někde v okolí dnešního Bruselu a Štrasburku. Třeba se tam tehdy na oslech sjížděli kmenoví náčelníci neandrtálců na duchovní seance. Ledacos by se tím vysvětlovalo…
Jen pro připomenutí zmíním pravidla, pro udělování Darwinovi ceny. Těch pět požadavků průměrný Evropan hravě zvládne. Převzato z Wikipedie:
  1. Neschopnost reprodukce - nominovaný se musí zabít nebo sterilizovat. (To asi nepotřebuje komentář.)

  2. Skutečně výjimečné a neuvěřitelné selhání soudnosti - kandidátova hloupost musí být jedinečná, některé příliš běžně konané hlouposti (např. hraní ruské rulety, v čemž je výjimkou ocenění mladíka, který zmíněnou hru hrál s automatickou pistolí; močení na třetí kolejnici) jsou z nominací výslovně vyloučené. (O tom by se dalo napsat opravdu mnoho…)

  3. Kandidát se z genofondu musí odstranit sám - svou vlastní hloupostí. (Myslím, že s tím Evropa problémy nemá…)

  4. Kandidát musí být schopen jasného úsudku - cenu nemohou dostat mentálně retardovaní, duševně nemocní a děti do šestnácti let. (Tady by mohl nastat problém, někteří evropští politici by tento bod nemuseli splnit, také leckterá neziskovka by to mohla pokazit, ale věřím, že komise přimhouří své očko.)

  5. Pravdivost - událost musí být ověřená. (Máme to perfektně zdokumentované. Zvláštní poděkování komise udělující Darwinovu cenu a možná také nějakou vedlejší cenu by si zasloužila všechna korporátní, nejenom evropská, média.)
Napadá mě poněkud kacířská myšlenka, jestli bychom neměli pomáhat skutečným uprchlíkům. Uprchlíkům před islámem, či jakýmkoliv jiným náboženstvím a ideologií. Lidé prchající před ideologiemi a náboženstvím se mohou lépe adaptovat a přizpůsobit, protože někde uvnitř pravděpodobně vědí, že je to jejich jediná šance a možnost na nový a lepší život. A také zde bude podstatně větší pravděpodobnost, že za tuto šanci budou projevovat vděčnost v podobě dodržování zákonů země, která jim tuto možnost poskytne.
Karel Jíra
přečteno: 5089     příspěvků: 0
diskuze
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+