Téma: Bleší cirkus
7.11.2014     zavřít

PUSSY pravdoláskařské

Karlovy ostrovy, články, fejetony, Bleší cirkus.

Jak se ukázalo, tak jedno blbé slovo, může zapůsobit téměř obdobně jako hurikán Katrina. Inu není slovo jako slovo. Nebo spíše není význam, jako význam, daného slova. A pokud nějaké slovo má pevně daný význam, jako například klasické lejno, tak pro změnu není člověk, jako člověk, který ho pronese. Jeden je v tu ránu nejzvrhlejší vyvrhel z celého vesmíru, zatímco druhý, je ztělesněnou noblesou daného lejna, které se v jeho ústech mění v andělský chór, kterým hypnotizuje davy fanoušků. Pokud bychom měli věřit médiím tzv. hlavního proudu, že se studem červenají v celém civilizovaném zahraničí z mluvy českého prezidenta, tak vás možná napadne, že to není pouze českou mediální specialitou. Ale, je to specialitou celých mediálních korporací, které v daných částech světa šíří pravdu a lásku, ve své PR režii. Oni už severoameričtí staří indiáni měli velmi hezké přísloví, které nakonec krásně charakterizuje konec jejich svobody a přírodní kultury: „Ten, kdo vypráví příběhy, vládne světu…“ Tím se řídí dnešní svět. Historie nás pouze poučila, že ten, kdo první vynalezne knihtisk a dokáže tuto technologii rozvinout v řízenou propagandu, umožní zcela fatální vítězství svým vlastním příběhům a hlavně také civilizaci, která tyto příběhy šíří. A od toho se odvíjí další osud homo sapiens, kteří jsou nuceni žít v těchto naplánovaných a vykonstruovaných příbězích, pro trvalou udržitelnost legitimnosti, vítězných příběhů…
Vraťme se trochu k významu slov. Respektive toho divného slova PUSSY, které je v názvu článku. Jak jsem to sakra vlastně v tom názvu myslel?! Trochu problémem jsou v tom slově PUSSY, ty dvě s. Pokud by tam bylo pouze jedno s, tak máme úplně jiný význam slova!!! Pusy (polibky) pravdoláskařské. Prostě pusy, či polibky dávané z opravdové lásky… Zatím ještě pořád ve většině případů základ dynamiky vzniku mileneckých vztahů a leckdy i reprodukčního procesu homo sapiens. Také by to mohlo vyznít jako pusy - ústa pravdoláskařské, neboli ústa mluvící pravdu. No těch je jak peněz na státním důchodovém účtu… Také si můžeme představit pusy - polibky od pravdoláskařů. Ty nakonec zkrze média dostáváme v této zemi každý den… Výsledkem u mnoha lidí, kteří je přes média dostanou, bývá alergická kopřivka. Ale písmeno s, je zde dvakrát, což nám činí toto slovo anglickým. A co na to říká překlad slovníku anglicko - českého? Viz. obrázek níže:
Překlad dle slovníku anglicko - českého.
Dle překladu, by se mohlo jednat o číču, či kočku pravdoláskařskou. Prostě kočku, která má sklon k pravdě a lásce. Tomu by se dalo věřit. Obzvláště, pokud je domácím mazlem. Druhou - průserovou variantou (jak ukázalo dění veřejné) překladu, je vulgární označení dámského přirození. Potom by nám to vyznělo, jako „ta vulgární přirození pravdoláskařská“. Je to trochu kostrbatě napsáno, ale pokud by to náhodou četli elitní nositelé demokracie, kteří se nyní právě transformují do mravnostních milicí, jelikož sami nepronesou jediného sprostého slova, tak je nechci tímto čtením pohoršiti. Tak to je jeden možný význam názvu, který je poněkud ostřejšího vulgárního významu. Ale věřte mi, nebo ne, míněno to tak není.
Musíme se ještě zamyslet nad významem slova PUSSY ve spojení s názvem legendární disidentské skupiny PUSSY RIOT, která v podstatě svým názvem v Čechách vytvořila tuto současnou mediální šlamastiku. Když provedu selským rozumem analýzu názvu skupiny Pussy Riot (napadá mě děsivá asociace slova analýza ve spojení s touto skupinou v závislosti na její tvorbě), tak mi vyplývá, že členky skupiny jsou prostě PUSSY, které jsou riot (vzbouřené). Takže v názvu článku se mluví o členkách skupiny, které jsou PUSSY, vzhledem k tomu, že se tak samy nazývají a zřejmě tak samy sebe i vidí a dokonce se tak i chovají - tedy, alespoň já mám ten pocit. Protože, jsou významným disidentským hnutím, disidentské PUSSY, které sleduje celý svět a neuvěřitelně jim fandí a tleská, tak prostě musí jednoznačně zastávat hodnoty pravdy a lásky. To by prostě jinak nešlo. Možná by se na to u nás mohl v parlamentu (a po našem vzoru pak třeba i na valném shromáždění OSN) odhlasovat i nějaký zákon, který by to definitivně, jednou pro vždy stvrdil. Lidem už je stejně jedno, co si jejich zaměstnanci (poslanci), placení z jejich peněz odhlasují. Důležitější je, jak jim to pak v debilizátoru (televizi) vysvětlí a aby to bylo zakončeno novou epizodou z Růžovky. Naprosto jednoznačně jsou PUSSY pravdoláskařské, neboť zastávají hodnoty pravdy a lásky!!! Také se milé PUSSY vzbouřily a šly do chrámu hlásat své vlastní evangelium o demokracii, pravdě a lásce. Tam se, ale střetly s jiným, domácím evangeliem a tento střet poněkud rozdílných kultur skončil u soudu, který z nich udělal PUSSY uvězněné, čímž potvrdil, že jsou skutečně pravdoláskařské, PUSSY - disidentky. Tím se PUSSY staly středem zájmů českých intelektuálů, politiků a umělců, kteří jsou lidově nazýváni pravdoláskaři, vzhledem k tomu, že jsou nositeli a věčnými šiřiteli evangelia nekonečné demokracie. Zřejmě je rovněž oslnila romantická tvorba skupiny Pussy Riot… A tak se milé PUSSY opět staly pravdoláskařské, ve smyslu, že PUSSY jsou jasnými a fatálními oblíbenci českých tzv. pravdoláskařů. Dokonce dostaly od nadace Human Rights Foundation (HRF) nejvyšší cenu pravdy a lásky. No řekněte sami: Nejsou to PUSSY pravdoláskařské???
V současné bouři uprostřed sklenice vody, je zajímavé, že politici jako lidé kompetentní, mají kromě jiného potřebu řešit pouze použité přídavné jméno, kterým Miloš Zeman ohodnotil služební zákon. Politici se nijak nezamýšlí, ale hlavně nesnaží tento křivý zákon (pokus o doslovný překlad) narovnat. No, jaké zákony, taková země… Přehnanou a upjatou slušností a puritánstvím už to nevytrhneme, ani nezachráníme. I kdyby nám k tomu dennodenně vyhrávaly a svojí bezbřehou tvorbou nás všestranně obšťastňovaly, PUSSY pravdoláskařské.
Karel Jíra
přečteno: 5073     příspěvků: 2
diskuze
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+